Logo
Uniopèdia
Comunicació
Disponible a Google Play
Nou! Descarregar Uniopèdia al dispositiu Android™!
Descarregar
Accés més ràpid que el navegador!
 

Falcó

Índex Falcó

Falcó és el nom comú que s'aplica a la major part de les espècies del gènere Falco, que són ocells rapinyaires de la família dels falcònids (Falconidae).

52 les relacions: Accipítrids, Aligot vesper europeu, Carl von Linné, Esmirla, Espècie, Falç, Falcònids, Falcó berigora, Falcó cap-roig, Falcó cellut, Falcó de l'Amur, Falcó de la praderia, Falcó de Nova Zelanda, Falcó de pit taronja, Falcó dels ratpenats, Falcó dels Taita, Falcó fumat, Falcó grifó, Falcó gris, Falcó laggar, Falcó llaner, Falcó marí, Falcó mostatxut africà, Falcó mostatxut australià, Falcó mostatxut europeu, Falcó mostatxut oriental, Falcó negre, Falcó pelegrí, Falcó rialler, Falcó sacre, Falco rupicoloides, Família (biologia), Gènere (biologia), Griu, Països Catalans, Pernis, Rapinyaire, Xoriguer (ocell), Xoriguer americà, Xoriguer argentat, Xoriguer australià, Xoriguer cama-roig, Xoriguer comú, Xoriguer de l'illa de Maurici, Xoriguer de la Reunió, Xoriguer de les Moluques, Xoriguer de les Seychelles, Xoriguer de Madagascar, Xoriguer gris, Xoriguer petit, ..., Xoriguer ratllat, Xoriguer vulpí. Ampliar l'índex (2 més) »

Accipítrids

Els accipítrids agrupen els rapinyaires diürns coneguts vulgarment amb el nom d'àguiles o àligues, esparvers, voltors, milans, etc.

Nou!!: Falcó і Accipítrids · Veure més »

Aligot vesper europeu

L'aligot vesper, pilot (Pernis apivorus) o falcó vesper i falcó de Muntanya a les Illes Balears, és un ocell de l'ordre dels accipitriformes comú a la Catalunya humida.

Nou!!: Falcó і Aligot vesper europeu · Veure més »

Carl von Linné

Carl Linnaeus,El seu pare Nils nasqué amb el cognom Ingemarsson, derivat del nom del seu pare, Ingemar Bengtsson, car feien servir el sistema de noms patronímics utilitzat als països escandinaus.

Nou!!: Falcó і Carl von Linné · Veure més »

Esmirla

L'esmirla o esmerla (nom amb què es coneix al Principat i a les illes Balears) o falconet (País Valencià i Balears) (Falco columbarius) és el falcó més petit de la fauna dels Països Catalans.

Nou!!: Falcó і Esmirla · Veure més »

Espècie

En biologia, una espècie és una de les unitats bàsiques de la biodiversitat.

Nou!!: Falcó і Espècie · Veure més »

Falç

Dona amb falç transportant espigues segades La falç o corbella és una eina agrícola que s'utilitza per segar o dallar herba.

Nou!!: Falcó і Falç · Veure més »

Falcònids

La família dels falcònids (Falconidae) està formada per 65 espècies d'aus rapinyaires d'hàbits diürns.

Nou!!: Falcó і Falcònids · Veure més »

Falcó berigora

El falcó berigora o falcó bru australià (Falco berigora) és una espècie d'ocell rapinyaire de la família dels falcònids (Falconidae) que habita variats medis, incloent les terres de conreu, del centre i est de Nova Guinea, Austràlia, Tasmània i algunes illes del Pacífic.

Nou!!: Falcó і Falcó berigora · Veure més »

Falcó cap-roig

El falcó cap-roig (Falco chicquera) és una espècie d'ocell rapinyaire de la família dels falcònids (Falconidae) que habita sabanes i zones obertes de l'Àfrica Subsahariana i Àsia Meridional, des del sud-est de Mauritània cap a l'est fins a Etiòpia i cap al sud fins a Sud-àfrica, faltant de les zones boscoses de l'Àfrica Central i Oriental, i en Àsia des del sud-est d'Iran cap a l'est, a través de Pakistan, Nepal i l'Índia fins a Assam i Bangladesh.

Nou!!: Falcó і Falcó cap-roig · Veure més »

Falcó cellut

El falcó cellut (Falco femoralis) és una espècie d'ocell rapinyaire de la família dels falcònids (Falconidae) que habita boscos poc densos, sabanes i praderies de la zona Neotropical, des de Mèxic fins Terra del Foc, per ambdues vessants dels Andes, faltant de les zones de selva humida.

Nou!!: Falcó і Falcó cellut · Veure més »

Falcó de l'Amur

El falcó de l'Amur (Falco amurensis) és una espècie d'ocell rapinyaire de la família dels falcònids (Falconidae) que habita zones obertes de Sibèria oriental, est de la Xina i nord de Corea, passant l'hivern en Àfrica Meridional.

Nou!!: Falcó і Falcó de l'Amur · Veure més »

Falcó de la praderia

El falcó de la praderia (Falco mexicanus) és una espècie d'ocell rapinyaire de la família dels falcònids (Falconidae) que habita praderies, planures àrides i penya-segats d'Amèrica del Nord, des de la Colúmbia Britànica, Alberta, Saskatchewan i Dakota del Nord, cap al sud pel centre i oest dels Estats Units, fins Baixa Califòrnia, Arizona, Nou Mèxic, Coahuila i oest i de Texas.

Nou!!: Falcó і Falcó de la praderia · Veure més »

Falcó de Nova Zelanda

El falcó de Nova Zelanda (Falco novaeseelandiae) és una espècie d'ocell rapinyaire de la família dels falcònids (Falconidae) que habita boscos i matoll de Nova Zelanda i les illes Auckland.

Nou!!: Falcó і Falcó de Nova Zelanda · Veure més »

Falcó de pit taronja

El falcó de pit taronja (Falco deiroleucus) és una espècie d'ocell rapinyaire de la família dels falcònids (Falconidae) que habita boscos poc densos i penya-segats de diverses àrees de la zona Neotropical, al sud de Mèxic, nord de Guatemala i Belize, altres zones d'Amèrica Central, sud de Colòmbia i nord d'Equador, des de l'est de Veneçuela a través de Guaiana fins al nord de Brasil, i des del centre de Perú, per Bolívia, Paraguai i nord de l'Argentina fins al sud de Brasil.

Nou!!: Falcó і Falcó de pit taronja · Veure més »

Falcó dels ratpenats

El falcó dels ratpenats (Falco rufigularis) és una espècie d'ocell rapinyaire de la família dels falcònids (Falconidae) que habita boscos poc espessos i sabanes de la zona Neotropical, des de Sonora i Tamaulipas, cap al sud, a la llarga d'Amèrica Central i del Sud, per l'oest dels Andes fins al nord de Perú, i per l'est dels Andes fins al sud-est de Bolívia, sud de Brasil, Paraguai i extrem nord de l'Argentina.

Nou!!: Falcó і Falcó dels ratpenats · Veure més »

Falcó dels Taita

El falcó dels Taita (Falco fasciinucha) és una espècie d'ocell rapinyaire de la família dels falcònids (Falconidae) que habita sabanes i zones obertes a diferents zones d'Àfrica Oriental i Meridional, des del sud de Sudan i d'Etiòpia, cap al sud, fins Zimbabwe, oest de Moçambic i Sud-àfrica.

Nou!!: Falcó і Falcó dels Taita · Veure més »

Falcó fumat

El falcó fumat (Falco concolor) és una espècie d'ocell rapinyaire de la família dels falcònids (Falconidae) que habita garrigues i zones rocoses del nord-est d'Àfrica i Orient Pròxim, a l'est de Líbia, Egipte, nord de Sudan, Eritrea, Iemen, Israel, Jordània i les illes del Mar Roig.

Nou!!: Falcó і Falcó fumat · Veure més »

Falcó grifó

Ou El grifó o falcó grifó (Falco rusticolus) és un ocell de l'ordre dels Falconiformes i de la família dels falcònids (Falconidae).

Nou!!: Falcó і Falcó grifó · Veure més »

Falcó gris

El falcó gris (Falco hypoleucos) és una espècie d'ocell rapinyaire de la família dels falcònids (Falconidae) que habita estepes i semideserts d'Austràlia.

Nou!!: Falcó і Falcó gris · Veure més »

Falcó laggar

''Falco jugger'' El falcó laggar o falcó jugger (Falco jugger) és una espècie d'ocell rapinyaire de la família dels falcònids (Falconidae) que habita espais oberts de l'Àsia Meridional, des del sud-est d'Iran cap a l'est per Afganistan, Pakistan, Índia i Nepal, fins Bangladesh i Birmània.

Nou!!: Falcó і Falcó laggar · Veure més »

Falcó llaner

El falcó llaner o borní a les Balears (Falco biarmicus) és un ocell rapinyaire de la família dels falcònids (Falconidae) d'aspecte semblant al falcó pelegrí.

Nou!!: Falcó і Falcó llaner · Veure més »

Falcó marí

El falcó marí o falcó de la reina (Falco eleonorae) és un rapinyaire que pertany a la família Falconidae.

Nou!!: Falcó і Falcó marí · Veure més »

Falcó mostatxut africà

El falcó mostatxut africà (Falco cuvierii) és una espècie d'ocell rapinyaire de la família dels falcònids (Falconidae) que habita zones de sabana i boscos de la zona afrotròpica, des de Senegal, Gàmbia i Mali cap a l'est per la República Centreafricana i Txad fins a Etiòpia i cap al sud fins a Tanzània i Angola; més al sud habiten a Namíbia, Zàmbia, Zimbabwe, Moçambic i l'est de Sud-àfrica.

Nou!!: Falcó і Falcó mostatxut africà · Veure més »

Falcó mostatxut australià

El falcó mostatxut australià (Falco longipennis) és una espècie d'ocell rapinyaire de la família dels falcònids (Falconidae) que habita boscos clars, estepes i poblacions d'Austràlia i Tasmània.

Nou!!: Falcó і Falcó mostatxut australià · Veure més »

Falcó mostatxut europeu

El falcó mostatxut (o falconet i milà guatlerer a les Balears) (Falco subbuteo) és semblant al falcó pelegrí i al falcó de la reina, però més petit.

Nou!!: Falcó і Falcó mostatxut europeu · Veure més »

Falcó mostatxut oriental

El falcó mostatxut oriental (Falco severus) és una espècie d'ocell rapinyaire de la família dels falcònids (Falconidae) que habita zones de bosc clar i terres de conreu des del nord de Pakistan cap a l'est, pel nord de l'Índia fins Bangladesh, Birmània i sud de la Xina, Sud-est Asiàtic, i a través d'Indonèsia i Filipines fins Nova Guinea, Nova Bretanya i les Illes Salomó.

Nou!!: Falcó і Falcó mostatxut oriental · Veure més »

Falcó negre

El falcó negre (Falco subniger) és una espècie d'ocell rapinyaire de la família dels falcònids (Falconidae) que habita praderies, estepes i terres de conreu d'Austràlia, a excepció de l'oest d'Austràlia Occidental.

Nou!!: Falcó і Falcó negre · Veure més »

Falcó pelegrí

El falcó pelegrí (Falco peregrinus) és un dels falcons més grans, com ara un corb gros: 39-50 centímetres de llargària i uns 95-115 cm d'envergadura.

Nou!!: Falcó і Falcó pelegrí · Veure més »

Falcó rialler

El falcó rialler (Herpetotheres cachinnans) és un ocell rapinyaire de la família dels falcònids (Falconidae), tradicionalment ubicat dins la subfamília dels poliborins (Polyborinae), juntament amb els caracaràs, modernament s'ha classificat amb els falconins (Falconinae) al costat dels falcons típics i encara en una subfamília pròpia, els herpetoterins (Herpetotherinae).

Nou!!: Falcó і Falcó rialler · Veure més »

Falcó sacre

Ou El falcó sacre o falcó sagrat (Falco cherrug) és un ocell en perill d'extinció.

Nou!!: Falcó і Falcó sacre · Veure més »

Falco rupicoloides

Falco rupicoloides és el nom científic d'un ocell rapinyaire de la família dels falcònids (Falconidae), que habita l'Àfrica oriental i meridional.

Nou!!: Falcó і Falco rupicoloides · Veure més »

Família (biologia)

La família és la unitat sistemàtica o taxonòmica situada entre l'ordre i el gènere.

Nou!!: Falcó і Família (biologia) · Veure més »

Gènere (biologia)

El gènere és una categoria taxonòmica entre la família i l'espècie, y agrupa espècies amb un grau important de semblança.

Nou!!: Falcó і Gènere (biologia) · Veure més »

Griu

El griu és una criatura mitològica ferotge i perillosa que té el cap i les potes de davant d'ocell rapaç gegant, amb plomes daurades, urpes esmolades i un bec ganxut.

Nou!!: Falcó і Griu · Veure més »

Països Catalans

Els Països Catalans són els territoris de cultura catalana on la llengua autòctona és el català, o bé els territoris que formen part d'una unitat geogràfica, històrica, cultural i lingüística de predomini català.

Nou!!: Falcó і Països Catalans · Veure més »

Pernis

Pernis és un gènere d'ocells rapinyaires de la família dels accipítrids (Accipitridae).

Nou!!: Falcó і Pernis · Veure més »

Rapinyaire

Típic bec ganxut de les rapinyaires al pigarg americà (''Haliaeetus leucocephalus'') Rapinyaire, ocell rapaç o ocell de rapinya és el nom comú que s'aplica a un tipus d'ocell definit per un estil de vida depredador i unes característiques físiques determinades, marcades per la presència d'un bec fort i ganxut i unes potes prènsils amb fortes urpes.

Nou!!: Falcó і Rapinyaire · Veure més »

Xoriguer (ocell)

Els xoriguers són una sèrie d'ocells del grup dels falcons (gènere Falco).

Nou!!: Falcó і Xoriguer (ocell) · Veure més »

Xoriguer americà

El xoriguer americà (Falco sparverius) és un ocell rapinyaire de la família dels falcònids (Falconidae) que habita en ambdues Amèriques.

Nou!!: Falcó і Xoriguer americà · Veure més »

Xoriguer argentat

El xoriguer argentat (Falco dickinsoni) és una espècie d'ocell rapinyaire de la família dels falcònids (Falconidae) que habita sabanes de l'Àfrica Meridional i Oriental, des d'Angola, sud-est de la República Democràtica del Congo i nord-est de Tanzània, cap al sud, per Zàmbia, Malawi i Zimbabwe, fins al nord de Namíbia, nord de Botswana i nord-est de Sud-àfrica.

Nou!!: Falcó і Xoriguer argentat · Veure més »

Xoriguer australià

El xoriguer australià (Falco cenchroides) és un ocell rapinyaire de la família dels falcònids (Falconidae) que habita planures, terres de conreu i pobles d'Australàsia, en Austràlia, Tasmània, illa de Lord Howe, centre de Nova Guinea, illes Aru i Christmas.

Nou!!: Falcó і Xoriguer australià · Veure més »

Xoriguer cama-roig

Ou El xoriguer cama-roig o falcó cama-roig (Falco vespertinus) és un ocell rapinyaire rar que pertany al gènere Falco de la família dels falcònids.

Nou!!: Falcó і Xoriguer cama-roig · Veure més »

Xoriguer comú

Ou El xoriguer comú, xoriguer, xoriguer gros, xoric amb les variants xòric i xúric soliguer, soriguer, penja-sargantanes o moixeta (Falco tinnunculus) és un rapinyaire que pertany al gènere Falco de la família Falconidae.

Nou!!: Falcó і Xoriguer comú · Veure més »

Xoriguer de l'illa de Maurici

El xoriguer de l'illa de Maurici (Falco punctatus) és un ocell rapinyaire de la família dels falcònids (Falconidae) endèmic de les zones boscoses de l'illa Maurici.

Nou!!: Falcó і Xoriguer de l'illa de Maurici · Veure més »

Xoriguer de la Reunió

El xoriguer de la Reunió (Falco duboisi) és un ocell rapinyaire extint de la família dels falcònids (Falconidae) endèmic de les zones boscoses de l'illa de la Reunió, a les Mascarenyes.

Nou!!: Falcó і Xoriguer de la Reunió · Veure més »

Xoriguer de les Moluques

El xoriguer de les Moluques (Falco moluccensis) és un ocell rapinyaire de la família dels falcònids (Falconidae) que habita zones de camp obert i terres de conreu a Java, Sulawesi i moltes illes properes, illes Kangean, Moluques i Tanimbar.

Nou!!: Falcó і Xoriguer de les Moluques · Veure més »

Xoriguer de les Seychelles

El xoriguer de les Seychelles (Falco araeus) és un ocell rapinyaire de la família dels falcònids (Falconidae) que habita zones boscoses, terres de conreu i encara edificis de les illes Seychelles.

Nou!!: Falcó і Xoriguer de les Seychelles · Veure més »

Xoriguer de Madagascar

El xoriguer de Madagascar (Falco newtoni) és un ocell rapinyaire de la família dels falcònids (Falconidae) que habita les terres baixes de les illes de Madagascar i Aldabra.

Nou!!: Falcó і Xoriguer de Madagascar · Veure més »

Xoriguer gris

El xoriguer gris (Falco ardosiaceus) és una espècie d'ocell rapinyaire de la família dels falcònids (Falconidae) que habita sabanes i boscos poc densos de l'Àfrica subsahariana, des de Senegal, Gàmbia, sud de Mauritània, cap a l'est fins a Etiòpia i Eritrea i cap al sud fins a Tanzània, Namíbia i Angola, faltant de les zones de selva humida de l'Àfrica Central i Occidental.

Nou!!: Falcó і Xoriguer gris · Veure més »

Xoriguer petit

El xoriguer petit (Falco naumanni) és un ocell rapinyaire que pertany al gènere dels falcons (Falco) de la família dels falcònids (Falconidae).

Nou!!: Falcó і Xoriguer petit · Veure més »

Xoriguer ratllat

El xoriguer ratllat (Falco zoniventris) és un ocell rapinyaire de la família dels falcònids (Falconidae) que habita sabanes i boscos poc espessos de Madagascar.

Nou!!: Falcó і Xoriguer ratllat · Veure més »

Xoriguer vulpí

El xoriguer vulpí (Falco alopex) és un ocell rapinyaire de la família dels falcònids (Falconidae) que habita zona afrotròpica al nord de la línia equatorial.

Nou!!: Falcó і Xoriguer vulpí · Veure més »

Redirigeix aquí:

Falco, Falcons (ocell).

SortintEntrant
Hey! Estem a Facebook ara! »